loopbaanproeverij RSD Zeist 28 mei

Waarom? Zoals je weet heb je sinds begin dit jaar een individueel loopbaanbudget tot je beschikking. Dat budget kun je gebruiken om je inzetbaarheid en je (arbeidsmarkt)potentieel binnen of buiten de RSD Zeist te vergroten. Het is natuurlijk helder dat je dit budget loopbaangerelateerd inzet.

De vraag is: wat is je vraag  ? En wat wil je zelf in je loopbaan

Wij van teamsdiewerken kunnen ons levendig voorstellen dat dat niet altijd even helder is. En dat je zoekt naar mogelijkheden om je vraag duidelijk te krijgen. En dat je benieuwd bent hoe onze loopbaanbegeleiders je daarbij kunnen begeleiden, zodat je er in je werk zelf mee aan de slag kunt. En….je daarmee passende antwoorden vindt. De proeverij is bedoeld om kennis te maken met ons team en onze werkwijze. Je krijgt daardoor meer inzicht in wat we je kunnen bieden om jouw vragen scherper te krijgen. Naar huis gaan met antwoorden op de vragen die je hebt….dat zou mooi zijn!

Wat ? Op 28 mei van 15.00-17.00 uur nodigt Teamsdiewerken je uit voor de in de proeverij ‘Een loopbaan die werkt’. Wij presenteren je graag wat onze mogelijkheden zijn voor loopbaanbegeleiding vanuit het individueel loopbaanbudget. Door middel van een carrousel maak je kennis met ons team en onze loopbaaninstrumenten. In korte en dynamische workshops laten wij je zien, horen en ervaren hoe jij je loopbaanbudget kunt benutten.

De vragen die centraal staan in onze loopbaanbegeleiding zijn: wie ben ik ? wat wil ik ? wat kan ik ? In onze workshops is dit onze rode draad:

Wie ben ik ? 

1.     Workshop Insights DiscoveryInsights Discovery gebruikt een eenvoudige kleurentaal om zelfinzicht, effectieve samenwerking en loopbaan- en organisatie-ontwikkeling te bevorderen. Het is wetenschappelijk gebaseerd op de theorie van Jung en door middels het invullen van een vragenlijst genereren we een uitermate accuraat persoonlijkheidsprofiel van jou. In de workshop maak je kennis met enkele basiskarakteristieken van je persoonlijkheid en koppelen we dat aan je loopbaan, samenwerking met anderen en zelfontplooiing. Meer info over Insights Discovery vindt je hier.

 2.     Workshop WerkgelukBinnen de RSD Zeist wordt je als medewerker geconfronteerd met veel veranderingen en nieuwe ontwikkelingen. Sommige zijn wat verder weg en liggen in de toekomst verscholen, andere komen al heel dichtbij. De kans is aanwezig dat je de binding met je organisatie en mogelijk je gevoel van trots, vertrouwen en erkenning verliest. Natuurlijk is het belangrijk dat jij in tijden van verandering je werk als een bron van geluk blijft ervaren. Wat voor factoren spelen hierin een rol en welke heb je zelf in de hand ? Wat voor effect hebben die factoren op je loopbaan? Hoe kun je daar zelf op sturen ? Welke worden meer bepaald door je organisatie en het management ?

In deze korte workshop maak je kennis met de factoren die je werkgeluk bepalen en hoe jij hier pro-actief in kunt zijn en de regie kunt nemen. Meer info over werkgeluk vindt je hier.

Wat kan ik ?

3. Workshop TMA-methode: je competenties in perspectief:  mensen zijn het meest gemotiveerd, effectief en succesvol in werk dat het dichtst bij hun ware aard ligt. Vanuit dit uitgangspunt zet de TMA Talentenanalyse jou centraal en op de troon die jou past.  De TMA talentenanalyse maakt het mogelijk een objectieve, opbouwende en vooral diepgaande analyse van je drijfveren, talenten en ontwikkelmogelijkheden te maken. De TMA talentenanalyse wordt toegepast voor selectie-, ontwikkeling-, mobiliteit-, beroepskeuze- en re-integratievraagstukken. In deze dynamische workshop maak je kennis met TMA-analyse als ondersteunend en verhelderend instrument en hoe je de opgedane kennis en ervaring doelgericht kunt inzetten in je loopbaan.

Wat wil ik ?

4.     Workshop Individuele loopbaancoaching: in onze loopbaanbegeleiding gaan we aan de slag met jou en je loopbaan. Hoe ? Dat laten we je zien en ervaren in deze workshop. Zichtbaar wordt hoe jij je talenten inzet en de manier waarop je cliënten en collega’s helpt. Wij vertalen dit samen naar jouw markt- en meerwaarde. Vanuit je visie op je huidige en toekomstige werkzaamheden onderzoek je de mogelijkheden en jouw ontwikkelpunten. Waar wil je over 3 jaar staan en wat moet je doen om daar te komen ? Dus : doelgericht aan de slag met je ontwikkelpunten door dit concreet en visueel te maken.

Voor wie ? Voor jou en je collega’s. Dus: alle medewerkers van de RSD Zeist.

Door wie ? Een team van teamsdiewerken bestaande uit Philip Verzellenberg, Arjen Mol, Tatiana van Rijswijk, Rifka de Jong en Christel Hebly.

Wanneer en waar ? 28 mei van 15.00-17.00 uur bij de RSD Zeist in de GKO-ruimte (benedenetage RSD). Meldt je –in verband met de organisatie- snel aan !

Jouw investering ? Wij vragen 2 uur van je tijd.

Hoe kan ik inschrijven ? 
Online registreren voor het event.