Waarderend bezuinigen

Je staat voor een bezuinigingsdoelstelling die je met je team moet realiseren. Je komt hierin aardig wat weerstand tegen… En toch blijft staan dat jullie voor de taak staan om hetzelfde of méér te doen met minder geld. En je weet dat de kans groot is dat je volgend jaar nóg minder te besteden hebt. Dit legt een druk op jou en je medewerkers. Je zoekt naar een manier om jouw verantwoordelijkheid wat meer te delen. En de bezuinigingsdoelstelling samen met je mensen te realiseren. Omdat je met elkaar gewoon meer weet, dan jij in je eentje. Simpelweg omdat je dan over meer creativiteit en ideeën beschikt. Die wil je aanboren en gebruiken. Je medewerkers geven aan niet helemaal gekozen te hebben voor deze bezuinigingen. Toch wil je graag dat zij hun schouders er ook onder zetten. En dat je minder moet duwen en trekken.

Zet in op het programma Waarderend bezuinigen ! In dit programma gaan we aan de slag met jou en je mensen om alles wat jullie in huis hebben aan kennis en ervaring op het vlak van bezuinigen in te zetten. Vanuit een waarderende insteek, maken we contact met de diepere motivatie die je mensen hebben voor hun werk. Daardoor gaan veranderingen sneller, juist doordat je er meer mensen bij betrekt. En ze gaan dat stevig inzetten voor het realiseren van jullie besparingsdoelstelling!

We hebben al meegemaakt bij onze klanten dat één van de gevolgen van dit programma is, dat ze meer realiseren dan besparingen alleen. Soms is er is zelfs gespaard en blijft er budget over. Voor de toekomst, of om bijvoorbeeld je medewerkers passend te belonen als de doelstelling behaald is.

Wie ben ik en waarom kan ik helpen ? Ik ben Philip Verzellenberg en heb veel ervaring met teams, doordat ik jarenlang werkte als consultant, project- en interimmanager en diverse veranderingsprocessen doorvoerde in organisaties. Geregeld stuitte ik op weerstand en zocht naar manieren om daar mee om te gaan. Natuurlijk is het doel helder verwoorden de eerste stap en duidelijke communicatie met je mensen helpt zeker. Meer is echter nodig en dat heb ik gevonden in deze waarderende aanpak die ik ook bij bezuinigingsrondes inzet.

Dit is wat je concreet aan resultaten kunt verwachten na de tweedaagse Waarderend Bezuinigen:

  1. -initiële weerstand tegen het uitvoeren van een besparingsdoelstelling is opgelost als sneeuw voor de zon!
  2. -er is een stevig draagvlak voor besparingen bij je medewerkers aanwezig.
  3. -je hebt een enthousiast, betrokken team dat zich inzet voor een besparingsdoelstelling.
  4. -minimaal 5 concrete projectvoorstellen (vaak meer én andere dan jij in je eentje had kunnen bedenken)
  5. -een sfeer van creativiteit, vitaliteit en positiviteit
  6. -ideeën die bottom-up worden toegepast en tot directe uitvoering leiden
  7. -je hebt concreet zicht op het realiseren van je besparingsdoelstelling
  8. -medewerkers die niet alleen plannen bedenken, maar deze ook graag willen uitvoeren.

 

team communicatieReactie van Teus Wortman, gemeente Bronckhorst, teammanager Werk en Inkomen. Waarderend bezuinigen hebben we ingezet op onze afdeling. Het bleek echt goed te werken ! Zowel om te brainstormen als om stil te staan waar het eigenlijk écht om gaat in je werk, namelijk de waarden van waaruit jij, als persoon, werkt. Het stimuleerde om ideeën te genereren voor de toekomst en deze te vertalen naar concrete plannen. Zo kon ik de bezuinigingsdoelstelling van €1,2 miljoen sneller en beter realiseren. Het leuke was: iedereen deed mee en er werd voldoende  vertrouwen gevoeld. Als leidinggevende versterkte mij dat. En de input van mijn mensen verwerkte ik in de verdere plannen die volgden. Zodat ze zich bleven herkennen.

Voor maximaal resultaat beslaat het programma Waarderend Bezuinigen 2 dagen. Bel naar 06-47576954 of mail naar philip@teamsdiewerken.nl voor meer informatie.