Organisatie- en teamopstellingen

Ideaal voor leidinggevenden, project- en interimmanagers en medewerkers die zichzelf en hun team een boost willen geven ! 

Waarom deze workshop ? 

Iedereen weet dat samenwerken en doelen bereiken goed gaat als een aantal zaken en randvoorwaarden goed geregeld zijn. Je hebt een beeld van het doel van je organisatie en wat jouw team daar aan bij moet dragen. Vaak leggen we wat we daarin met elkaar doen vast in afspraken, procesbeschrijvingen en procedures. En geregeld loopt het toch niet lekker. Projecten lopen uit, onderling is er sprake van wrijving en conflict en te vaak lopen klanten ontevreden de deur uit. Je hebt daar op geacteerd in de hoop dat er wat zou veranderen. Dat hielp ook wel, maar toch heb je de indruk dat er meer mogelijk is én dat er meer speelt. Blijkbaar is er iets wat je niet ziet of waar je geen grip op hebt. Wat speelt er dan ? Wat kun je daarin doen als leidinggevende, projectmanager of teamlid om hierin een positieve verandering te weeg te brengen ?

Tijdens de bijeenkomst kun je een organisatie- of teamopstelling doen en kijken we naar de onderlaag van de zaken die spelen bij jou, je team of je organisatie.  Een opstelling maakt belemmerende patronen zichtbaar en geeft mogelijkheden om deze te veranderen. Samen met mij als begeleider ga je op zoek naar een oplossingsrichting die nieuwe inzichten geeft en versterkend werkt voor jou en je organisatie.

Effectief doelen bereiken, hoe doe je dat?

We zoomen in op het bereiken van doelen in organisaties. Geregeld gaat dat mis, terwijl het allemaal goed is doorgesproken en je de neuzen dezelfde kant op denkt te hebben. Toch lukt het niet.  Waar zit het hem dan in ?

Tuurlijk zijn er verschillende soorten doelen en kunnen ze variëren van heel abstract tot uitermate concreet. Daarnaast bepalen de randvoorwaarden in stevige mate of het bereiken van doelen een succes wordt of niet. Geïnspireerd zijn helpt, maar het vraagt ook om volwassenheid en innerlijk leiderschap van je mensen.

  • Unknown-5Vragen waar we stil bij staan zijn:
  • -Wat te doen als je een vaag doel krijgt van een opdrachtgever  ?
  • -Welke randvoorwaarden dien je minimaal voor elkaar te boksen om het doel/project te realiseren ?
  • -Hoe krijg je je mensen om doelen te bereiken ?
  • -Hoe reageer je op veranderende omstandigheden (de markt, klantvragen, concurrentie, verloop) ?
  • -Wat voor kader en inbedding moet er zijn om een maximaal succes te realiseren ?
  • -Wat als het doel een bezuinigingsdoelstelling is ?

 

Voor wie ? Deze workshop is bedoeld voor leidinggevenden en hun medewerkers. Teamleden die meer inzicht willen krijgen in de dynamiek die bij hen en in hun team speelt in het samenwerken zijn eveneens van harte uitgenodigd.

Wat komt aan bod ?

Tijdens deze workshop kijken we naar de meer algemene dynamieken en thema’s die spelen bij teams. Daarbij komen onderwerpen als leiderschap en lidmaatschap, fasen in teamontwikkeling en de verbinding van de teamtaak met de medewerkers en de organisatie aan de orde. In de workshop gaan we aan de slag met een aantal ingebrachte casussen. Elke keer is er ruimte voor twee deelnemers om een casus in te brengen. Geef je dus snel op als je van deze mogelijkheid gebruik wilt maken.

Door wie ? 

Philip Verzellenberg is Arbeids- en organisatiepsycholoog, teamtrainer en -coach en werkt al jarenlang met teams. Eerst als adviseur, project- en interimmanager en de laatste 10 jaar als trainer. Philip is eigenaar van Teamsdiewerken.nl

Wanneer en waar ? 

De planning van onze workshops teamopstellingen vindt je op onze agendapagina.  Meestal van 20.00-22.15 uur in Utrecht in bedrijfsverzamelgebouw De Alchemist.

Wat kost het eigenlijk ?

Normaliter kost deze workshop €65,- per persoon. Voor deze bijeenkomst geldt echter  een zeer speciaal tarief. Je betaalt nu €35,- per persoon. Als je een vraag over je team of organisatie wilt inbrengen zijn is jouw investering daarvoor €225,- (prijzen zijn excl. BTW).

Hoe deelnemen ? Hier kun je je inschrijven. 

Reacties van eerdere deelnemers: 

 

Bennie Westerhof, projectmanager, Atos consulting 

Ik ben me bewust geworden wat mijn team nog mist van mij, tijdens deze bijzondere workshop. Ik kan ‘m zeker aanbevelen: Philip is een ervaren trainer die een veilige & vertrouwelijke sfeer weten te creeren. Hierbinnen was het een aangename kennismaking voor mij met veel leermomenten: bedankt!

Willem Scholtes, CEO at Alpha Development  

“I did my first training – sort of “team-ups”- at Philips place and was pleasantly surprised about its outcome! My sceptisism vanished by the minute. He lead the process with dedication and attention to the needs of the group.” Top Qualities: Good Value, High Integrity, Creative.


Sterre Groenendijk (zelfstandig ondernemer, praktijk Groenendijk)

De workshop organisatieopstellingen was absoluut de moeite waard. Philip gaf mij tijdens de oefeningen en de opstellingen echt het gevoel dat het veilig was om zodat ik helemaal mee kon gaan in de opstelling. Door mijn vraag echt voor me te zien kreeg ik veel meer inzicht in waarom ik vast liep. En terwijl we niet eens bewust bezig geweest zijn met een interventie heeft het voor mij toch veel veranderd. Ik heb meer ruimte gekregen om te werken op een manier die ik wil. En heel ‘toevallig’ werd ik na de opstelling gebeld door een klant, terwijl daarvoor geen opdrachten binnen kwamen. Dus zeker een aanrader als er iets is in je werk of team wat net niet duidelijk is waarom het niet goed loopt.