Wil je weten hoe? Lees ons ebook 'Van werkdruk naar werkgeluk in 10 stappen'

Stress in je team? Werkdruk en ziekteverzuim te hoog?

Je zoekt naar manieren om jou en je medewerkers beter te laten omgaan met hun stressniveau én hun werklast.

In je team speelt bij een aantal medewerkers stress. Waarschijnlijk ook bij jou als leidinggevende. Iedereen is druk, maar een aantal rent zichzelf echt voorbij en je maakt je daarover zorgen. Met name over het ziekteverzuim. En wat als mensen voor langere tijd uitvallen ? Dat is dan wéér een probleem erbij. Eentje waar je geen behoefte aan hebt. En jou veel spanningen geeft. Je zoekt naar manieren om jou en je medewerkers beter te laten omgaan met hun stressniveau én hun werklast.

Met ons programma ‘van werkdruk naar werkgeluk’ pakken we precies dat aan. We zijn bewezen effectief, en dat komt omdat we niet alleen kijken naar stress, maar ook naar vitaliteit. Tuurlijk is het handig om te kijken naar stressbronnen, maar slimmer is het om vitaliteitsbronnen te verhogen van mensen. Dat heeft namelijk veel meer effect.
Wat zijn vitaliteitsbronnen ? Dat zijn die zaken waar mensen energie van krijgen en hun batterij mee opladen.

En dat is voor ieder individu verschillend. De een wil graag alleen zijn om bij te tanken. De ander laadt op van een stevige voetbalpartij op zondagochtend. Met jouw mensen kijken we naar hun specifieke vitaliteitsrecept. En bepalen we wat de krachtigste ingredienten daarin zijn.

Omdat stress een complexe zaak is houden we het zo simpel mogelijk. In onze programma’s komen de volgende 4 thema’s aan de orde:

2. Timemanagement en persoonlijke effectiviteit

Tijd kun je niet managen. Jezelf wel. Hoe doe jij dat en wat heb je daarin te ontwikkelen ?
Hoe stel je prioriteiten ? Geregeld staan er mensen aan je bureau met iets belangrijks dat nú aandacht vraagt. Dat klopt vaak. Voor hen. Hoe is dat echter voor jou ? Hoe kun je hier zo mee omgaan dat het jou geen tijd kost ?
Meer delegeren. ‘Als ik het zelf doe is het sneller klaar en hoef ik er niemand mee lastig te vallen.’ Zeg je dit wel eens tegen jezelf ? Vaak lijkt het waar, maar het kost meer tijd en je gebruikt je medewerkers daarmee te weinig. Als jij meer delegeert, kunnen zij meer groeien. Delegeren vraagt om vertrouwen, schaamteloosheid en actie.

3. Grenzen voelen, aanbrengen en aangeven

Grenzen voelen, aanbrengen en aangeven. Stress ontstaat vaak omdat mensen heel graag hun doel bereiken. Geleidelijk en ongemerkt gaan ze over hun grenzen heen. Het is lastig om dat in de gaten te hebben. Veelal schakel je even je lijf uit. Even wordt langer. En al die tijd vaar je op je hoofd. Terwijl je lichaam signalen genoeg afgeeft. En feilloos weet waar je grenzen liggen. Hoe kun je daar (weer) maar naar gaan luisteren ?
Hoe ga je om met jouw taken en verantwoordelijkheden en het stellen van grenzen ? Neem je zaken op je nek die strikt genomen niet bij jou horen ? Hoe zou het zijn om die last los te laten ? En verantwoordelijkheid neer te leggen waar die hoort

Grenzen aan jezelf stellen, maar ook aan anderen (collega’s, leidinggevenden, in- en externe klanten). Hoe makkelijk gaat je dat af ? Als je dat op een evenwichtige manier kunt, verhoog je je werkplezier en verminder je kans op uitval.

Gezond conflicten aangaan, hoe doe je dat ? Als je samenwerkt en stress een rol gaat spelen, ontstaan meer conflicten. Vaak gaan mensen dan juist uit contact. Terwijl het verlichtend werkt als je een open en goed gesprek voert. Zodat je daarna gewoon weer met elkaar door één deur kunt. Dat scheelt spanningen en gedoe.

4. Stress die je zelf creëert…

Als je je eigen stress niet kunt managen, dan komt die in je team terecht. Ook als jij het niet in de gaten hebt, weten jouw collega’s of medewerkers precies hoe bij jou de vlag er vandaag bij hangt. En dus ook of je lekker in je vel zit of niet. Als je wilt dat jouw medewerkers/collegas ontspannen en krachtig hun werk doen, dan heb jij je eigen stress te managen. Dat is niet altijd makkelijk, maar het kan zeker !

 

‘Moeten maakt gek…’. Als je jezelf in deze uitspraak herkent, welke gedachtes heb jij dan die stress veroorzaken ? De dingen die je tegen zelf zegt gaan maar door, en lijken niet stop te zetten. Dat is ook zo. Je kunt ze wel omzetten in gedachtes die rust en ontspanning geven. ‘Controle ? Nee hoor, valt best mee.’ Doe je het liefste alles zelf, en loop je alles nog een paar keer na voordat je het de deur uitdoet ? Of controleer je je medewerkers of ze gedaan hebben wat je met ze hebt afgesproken ? Begrijpelijk. Én het zijn tijdvreters…Controle loslaten valt te leren.

‘Perfectie ? Ik doe mijn werk gewoon graag goed !’ Heb je een neiging naar perfectie ? Leg je jezelf op dat wat jij aflevert het beste van het beste moet zijn ? Gaaf als dat lukt ! En: heel vaak is dat eigenlijk niet nodig. Hoe kun je genoegen nemen met: goed is goed genoeg ?

‘Hulp vragen ? Heuh ?’ Als je gewend bent om veel zelf te doen, komt dat mogelijk niet eens in je op. Terwijl veel mensen het leuk vinden om anderen te helpen. Dat dus ook graag voor jou doen. Trouwens, ze gaan jou daardoor ineens anders zien. Juist omdat je om hulp vraagt. Opener, toegankelijk, ook gewoon een mens. Keertje proberen ?

Wil je weten wat werkt? Dan hebben we een aanbod voor je!

Volg op vrijdag 7 juni om 12.30 uur de kosteloze online inspiratietraining ‘Van werkdruk naar werkgeluk. Hoe doe je dat?’ Schrijf je hier in.

Kun je niet wachten? Snap je ook wel dat je niet in één uur van je werkdruk af bent en dan werkgeluk hebt gecreëerd? Kortom: wil je écht aan de slag met de vele malen uitgebreide modulaire online training ‘Van werkdruk naar werkgeluk’? Check dan hier de inhoud en het aantrekkelijke aanbod dat we op dit vlak hebben.

Het is een mooi programma waarin ik al mijn kennis en ervaring op het gebied van werkdrukverlichting en timemanagement van de afgelopen 15 jaar heb gebundeld. Het bestaat uit meer dan 20 videolessen in je eigen persoonlijke online leeromgeving.

Wil je eerst proeven van onze kennis en ervaring? 

Download dan ons ebook ’10 stappen om van werkdruk naar werkgeluk’ te komen. Je krijgt elke 4 dagen een mailtje zodat je elke stap makkelijker zet en dus implementeert!

Je wordt aan het denken gezet, in beweging gebracht, tot rust aangezet en in ieder geval geïnspireerd ! Omdat we je van harte je werkgeluk gunnen en je toewensen dat je nooit overspannen raakt. Een buffer tegen stress creëert namelijk meer werkgeluk.