Gratis extra’s

Voor als je ons gemakkelijk wilt leren kennen, hebben we voor jou dit in petto: 

1. Het belangrijkste ‘gratis extra’ van teamsdiewerken is ons E-book ‘In 6 stappen naar een succesvol team’. Als je hier je gegevens invult komt het in je inbox terecht.

2. Onze gratis maandelijkse team- en leiderschapstips voor meer succes met teams. En die is niet gevuld met reclame van onze trainingen en programma’s, maar met waardevolle, leesbare en praktisch toepasbare tips over teams. Onderwerpen zijn bijvoorbeeld: hoe zitten mensen in elkaar en wat voor impact heeft dat op het totale team ? Wat zijn fasen in teamontwikkeling en hoe kun je daar als leidinggevende rekening mee houden ? Wat zijn mogelijke verschillende leerstijlen van je medewerkers ? Hoe maak je het beste contact met je mensen ? Vier je wel eens een feestje als je een resultaat behaald hebt  ? Allerlei tips en trics om dat met elkaar te doen en het werken in teams aangenamer te maken. En natuurlijk informeren we je ook over ons aanbod, maar dat is niet het hoofddoel. We willen jou en je team gewoon graag een heel aantal stappen verder helpen. Dat is onze voornaamste drijfveer.

Schrijf je dus hier in voor de eerstvolgende nieuwsbrief !

ps. wees ervan verzekerd dat je gegevens vertrouwelijk blijven. Datgene wat bij teamsdiewerken binnenkomt blijft bij teamsdiewerken.

3. Gratis info werkgeluk: economisch tegentij vraagt namelijk om werkgeluk ! En waarom ? Mensen die gelukkig zijn op hun werk zijn 50% meer gefocust op hun taken, zijn 70% minder met ziekteverlof en 50% meer gemotiveerd. Het loont dus zowel voor organisatie als werknemer je hierin te verdiepen en te achterhalen aan welke knoppen je hebt te draaien om werkgeluk te realiseren. Door onze werkgeluk-vragenlijst in te vullen krijg je direct een indruk van je werkgeluk en hoe je het kunt vergroten ! Met deze korte presentatie kom je meer te weten over de factoren en achtergronden van werkgeluk.

Wil je weten hoe het staat met je werkgeluk en de vragenlijst invullen ? Bel dan met Philip op 06-47576954 of stuur een mailtje naar philip@teamsdiewerken.nl .

4. Teamrollentest. We streven in onze begeleiding van teams naar optimale prestaties van teams. De Engelse psycholoog Meredith Belbin onderzocht welke mix van teamrollen nodig is om tot die resultaten te komen. Een team dat uit alleen creatievelingen bestaat loopt het risico te verzanden in ideeën. Een afdeling met veel uitvoerders verzet mogelijk veel werkzaamheden te verzetten zonder een écht aansprekend resultaat. Een team dat zich hier bewust van is kan door het toebedelen van taken en functies aansturen op een betere werking van het team met bijbehorend resultaat. Door hier te klikken, kun je met een korte test snel voor jezelf bepalen op welke teamrol jij goed scoort. 

5. We zijn gek op lezen !

Onze inspiratiebronnen (boeken die gaan over leiderschap, teamontwikkeling, communicatie) vindt je hier.