Gratis extra’s

Voor als je met ons wilt sparren is er het (kosteloze) Teamstrategiegesprek

Veel leidinggevenden vinden het -mogelijk net zoals jij- geregeld lastig om hun team optimaal werkend te krijgen en te houden. Je team loopt wel aardig, maar toch heb je het gevoel dat er meer mogelijk is. Soms speelde dat al voordat jullie in het online werken doken, vaker speelt dat juist nu meer op. Er is af en toe geschuur, maar er wordt te weinig over gepraat. Je merkt dat het een negatief effect heeft op jullie resultaten.  Steeds vaker wordt -zeker in deze online tijden- niet uitgesproken hoe je mensen er echt in zitten. En feedback geven, tsja dat is face-to-face al lastig, maar via MS Teams/Zoom gebeurt het vele malen minder dan eigenlijk zou moeten.

Er zijn echter ook teams en leidinggevenden die lekker aan de gang blijven. Of ze nu online of offline samenwerken. Ze behalen hun doelen, gaan het aan met elkaar en doen dat op een open en duidelijke manier. Tuurlijk is er af en toe gedoe, maar het opvallende is dat de wrijvingen die er zijn vooral te maken hebben met stevige inhoudelijke discussies. Ze ontaarden niet in persoonlijk gedoe maar worden gezien als een professioneel meningsverschil. Deze teams zien juist de meerwaarde in van die onderlinge verschillen en weten ze opvallend goed te benutten.

Voor leidinggevenden die in relatief korte tijd een Team Dat Werkt willen, bied ik tijdelijk een gratis Teamstrategiegesprek aan, met als titel “4 Manieren om tot een Team Dat Werkt te komen “. 

In dit gesprek gaan we werken aan het volgende:

  • een heldere visie op waar je met je team naar toe wilt, zodat je echt het team creëert dat je wilt hebben. Daarmee behaal je de resultaten die nodig zijn om verder te komen en gebeurt dat ook nog eens in een goede sfeer.
  • je ontdekt wat de blokkades zijn die jou en je team tegenhouden om dit te bereiken;
  • je krijgt helder zicht op de stappen die nodig zijn om je team (beter) te laten werken
  • je leert welke eerste stappen je kunt zetten om snel in actie te komen

Als je dit gesprek wilt, stuur me dan een mail (naar philip@teamsdiewerken.nl) met daarin antwoord op de volgende vragen:

  • Kun je beschrijven hoe het met je team gaat?
  • Wat zie jij als het belangrijkste probleem in je team?
  • Wat heb jij hier in te leren, wat je team?
  • Waar wil je staan met je team over 1 jaar?
  • Op een schaal van 1 tot 10, hoe belangrijk is het voor jou om dit te veranderen?

Nadat ik je mail ontvangen heb, hoor je of je geselecteerd bent voor een gesprek. Per maand stel ik 4 van deze gesprekken van een uur gratis beschikbaar (t.w.v. € 197,-), aan de in mijn ogen meest gemotiveerde mensen.

Let op: dit aanbod is geldig tot en met 1 februari 2021. Bovendien heb ik slechts plaats voor 4 mensen! Wacht dus niet te lang met reageren! Ik neem contact met je op zodra je geselecteerd bent voor het gesprek.

Alvast bedankt voor je positieve reactie. Philip Verzellenberg

Voor als je zelf al aan de slag wil met je team, hebben we dit voor jou in petto:

1. Het belangrijkste ‘gratis extra’ van teamsdiewerken is ons E-book ‘In 6 stappen naar team dat werkt’. We weten -ook uit eigen ervaring- hoe lastig het stoeien in een team kan zijn. Terwijl werken in een goed team ontzettend veel oplevert: ideeënrijkdom, meer resultaat, veel werkplezier en vervulling én het gedreven en gedegen helpen van in- en externe klanten. Met ons e-book krijg je een helder model in handen waarmee je in 6 stappen je team werkend krijgt. In één beeld ziet dat er zo uit:

 

Vul je gegevens hier in en je krijgt het in je inbox.

2. Onze gratis maandelijkse team- en leiderschapstips voor meer succes met teams. Met waardevolle, leesbare en praktisch toepasbare tips over teams. Onderwerpen zijn bijvoorbeeld: hoe zitten mensen in elkaar en wat voor impact heeft dat op het totale team? Wat zijn fasen in teamontwikkeling en hoe kun je daar als leidinggevende rekening mee houden ? Wat zijn mogelijke verschillende leerstijlen van je medewerkers? Hoe maak je het beste contact met je mensen? Vier je wel eens een feestje als je een resultaat behaald hebt? Allerlei tips en trics om dat met elkaar te doen en het werken in teams aangenamer te maken. En natuurlijk informeren we je ook over ons aanbod, maar dat is niet het hoofddoel. We willen jou en je team gewoon graag een heel aantal stappen verder helpen. Dat is onze voornaamste drijfveer. Zie onze blogpagina met voorbeelden van die artikelen.

Schrijf je in voor de eerstvolgende nieuwsbrief !

ps. wees ervan verzekerd dat je gegevens vertrouwelijk blijven. Datgene wat bij teamsdiewerken binnenkomt blijft bij teamsdiewerken.

Dit is ons privacy-reglement.

 

 

3. Online training “Van werkdruk naar werkgeluk. Hoe doe je dat?”

De eerstvolgende online training is op woensdag 9 februari om 08.30 uur.

Mensen die gelukkig zijn op hun werk presteren beter!

Het loont dus zowel voor organisatie als werknemer je hierin te verdiepen en te achterhalen aan welke knoppen je hebt te draaien om werkgeluk te realiseren.

Met deze korte presentatie kom je meer te weten over de factoren en achtergronden van werkgeluk.

Wil je weten hoe het staat met je werkgeluk en de vragenlijst invullen? Bel dan met Philip op 06-47576954 of stuur een mailtje naar philip@teamsdiewerken.nl.

 

50

50% meer gefocust op hun taken

70

70% minder met ziekteverlof

50

50% meer gemotiveerd

150

150% gelukkiger met hun leven

 

4. Teamrollentest. We streven in onze begeleiding van teams naar optimale prestaties van teams. De Engelse psycholoog Meredith Belbin onderzocht welke mix van teamrollen nodig is om tot die resultaten te komen. Een team dat uit alleen creatievelingen bestaat loopt het risico te verzanden in ideeën. Een afdeling met veel uitvoerders verzet mogelijk veel werkzaamheden te verzetten zonder een écht aansprekend resultaat. Een team dat zich hier bewust van is kan door het toebedelen van taken en functies aansturen op een betere werking van het team met bijbehorend resultaat.

 

 

Door hier te klikken, kun je met een korte test snel voor jezelf bepalen op welke teamrol jij goed scoort.

5. We zijn gek op lezen!

Hier vindt je enkele van onze inspiratiebronnen. Boeken die gaan over leiderschap, teamontwikkeling, communicatie.