Klantervaringen

Resultaat dat is natuurlijk waar het om draait. We hebben de afgelopen jaren met veel klanten gewerkt. Voorbeelden daarvan zijn de gemeente Purmerend, IJsselstein, Hoorn, Alkmaar, Nieuwegein, Kromme Rijn Sociale Dienst Heuvelrug Zeist en de FNV. Ook ziekenhuizen als het UMC/WKZ en VUMC maakten graag gebruik van ons teambuildingsaanbod. Bedrijven als Enexis, Deloitte, Novartis, DOC Advies, UW reintegratie, BASE-tci namen deel aan teamtrainingen en coachingstrajecten. Projectmatig werken (uitvoering, training en coaching) deden we bij de Stichting Lezen en  Schrijven, het ministerie van VROM/WWI en het ministerie van BZK.

De meeste diensten die we leveren zijn maatwerk. Iets speciaals dat we daarnaast bieden is onze Masterclass Slim Leidinggeven, maak je team zelfsturend. Een opleiding waarin we alles wat we de afgelopen 15 jaar in praktijk brachtten met leidinggevenden en hun teams overdragen.

Joris den Hollander vond het volgende van deze Masterclass: 

download

Binnen mijn organisatie zijn wij bezig met het opzetten van zelfsturende teams. Daarom leek mij dit dé perfecte masterclass om daar meer over te weten te komen. Hoe komt zoiets tot stand en waar moet je allemaal rekening mee houden? Wat zegt de literatuur hierover? Wanneer kan dit wel en wanneer niet? Allemaal vragen waar ik mee zat en graag antwoord op wilde. Dit is echt een aanrader! Al met al hele fijne en soms spannende avonden beleefd waar ik zeker iets aan heb gehad. Van harte raad ik de masterclasses dan ook aan als je jezelf ook écht wilt ontwikkelen!

Casus UW reintegratie. Bij hen begeleidden we een fusietraject tussen twee teams die een gezamenlijke projectopdracht hadden te vervullen. Het fusieproces was door een stevig aantal van de medewerkers niet gewild en dat veroorzaakte weerstaand in de samenwerking. Hier vindt je een interview met één van de teammanagers Arris van Domselaar over onze begeleiding en interventies tijdens dit intensieve traject.

Casus bij de gemeente Haarlemmermeer. Zij kozen voor ons in een groter teamtraject. Ze zochten naar begeleiding om een ontwikkeltraject met hun team toezichthouders vorm te geven. Zodat ze beter coachend en coordinerend gingen leiding geven. En beter leerden plannen en organiseren. Als je hier klikt vindt je een interview met teammanager Edmée Adriaan bij wie ik (samen met mijn companen van de Mensiumgroep) dit uitvoerde.

Casus bij het UMC Utrecht /Wilhelmina Kinderziekenhuis. Rob Maas (hoofd dagcentrum opnamebureau): de aanleiding om teamsdiewerken in te schakelen was een organisatieverandering op de afdeling. We werkten met veel kleine teams die al jarenlang goed op elkaar ingespeeld waren. Deze zouden samen één afdeling worden en ook fysiek in een nieuw gebouw terecht komen. Dat hield in dat we teams gingen vervlechten, dat we functies gingen opheffen en dat we van onze medewerkers verwachtten dat ze elkaars werk zouden overnemen. En daarmee als afdeling dus over zouden gaan van specialistische naar meer generalistische functies. We wilden zo minder kwetsbaar worden en mensen dichterbij elkaar brengen.  Klik hier voor meer info over wat we deden om dat te realiseren.

Reactie van Teus Wortman, gemeente Bronckhorst, teammanager Werk en Inkomen. Waarderend bezuinigen hebben we ingezet op onze afdeling. Het bleek echt goed te werken ! Zowel om te brainstormen als om stil te staan waar het eigenlijk écht om gaat in je werk, namelijk de waarden van waaruit jij, als persoon, werkt. Het stimuleerde om ideeën te genereren voor de toekomst en deze te vertalen naar concrete plannen. Zo kon ik de bezuinigingsdoelstelling van €1,2 miljoen sneller en beter realiseren. Het leuke was: iedereen deed mee en er werd voldoende vertrouwen gevoeld. Als leidinggevende versterkte mij dat. En de input van mijn mensen verwerkte ik in de verdere plannen die volgden. Zodat ze zich bleven herkennen.

Coaching van Cees Wouda, Doc Advies: Philip is een deskundige en zeer betrokken coach, die mij zeer bekwaam heeft geholpen om de volgende stap te zetten in mijn persoonlijk ontwikkeltraject. Philip weet in korte tijd tot onderliggende patronen en mechanismen door te dringen. Philip zet beschikbare interventies vakkundig in en zorgt dat dit altijd binnen een veilige omgeving gebeurt. Het traject heeft bijgedragen aan concrete, betekenisvolle en duurzame resultaten in mijn persoonlijke ontwikkeling.

Reactie Viola Brouwer (unitleider dagchirurgie)/Charlotte Gabriels (P&O adviseur), VU Medisch Centrum: Philip heeft voor het team van de dagchirurgie van VUmc een teamdag begeleid. Hierin sloot hij goed aan bij de wensen van de organisatie en had oog voor het individuele belang van de medewerkers. Middels individuele interviews bracht hij de ontwikkelpunten van het team in kaart. Hij maakte daarbij gebruik van de 6 succesfactoren van succesvolle teams. 

Op de teamdag is dit neergezet en ontdekte het team van de dagchirurgie 2 aandachtspunten waarin verdere ontwikkeling wenselijk was. Op de dag zelf liet Philip het team goede en creatieve opdrachten doen die ieder meer inzicht gaf in hun functioneren. Philip heeft dit goed begeleid door veiligheid en ruimte te creëren. Hij laat veel van zichzelf zien en durft zich kwetsbaar op te stellen zonder de belangen van medewerker en organisatie uit het oog te verliezen.