Ik hoop dat je kunt zeggen dat 2019 een goed jaar voor je was!

Vanuit Teams die Werken hopen we in ieder geval van harte dat je bereikt hebt wat je wilde bereiken. Dat je kunt zeggen dat 2019 een vruchtbaar jaar was. Ongetwijfeld zijn er ook dingen mis gegaan, of werkte je team soms niet zo goed samen als je wilde…En tuurlijk, als je doelen stelt is dat altijd goed, ook al is de weg er naartoe soms een lastige.

Deze periode heb je het hopelijk rustiger. Met waarschijnlijk ruimte en tijd om met je familie en je vrienden stil te staan bij elkaar, jezelf en het afgelopen jaar. Mogelijk zelfs een goed moment om stil te staan bij goede voornemens. Voordat Blue Monday losbarst op maandag 20 januari….Klinkt misschien cynisch, maar zo bedoel ik het niet. Hoe zou het zijn om geen Blue Monday te hebben? Daar wil ik het graag met je over hebben. Dat valt namelijk te voorkomen….

Wij komen bij veel teams en afdelingen tegen dat ze wel vooruitkijken en plannen maken voor 2020, maar veel minder stilstaan bij het afgelopen jaar. Terwijl daar veel winst te behalen valt. Want van je mislukkingen kun je net zo veel leren als je successen. En ik schrijf dit, terwijl mijn neiging van nature is om de mislukkingen wat naar achteren te drukken en vooral de successen te vieren. Terwijl er veel uit te leren valt…De afgelopen tijd kreeg bijvoorbeeld de samenwerking met Marc en Lia binnen Teams die werken anders vorm. Ik werk nog steeds graag inhoudelijk met ze samen, omdat ze goede teamtrainers en -coaches zijn! Maar we werken niet meer samen als gezamenlijk trio dat Teamsdiewerken als onderneming in de markt zet. Omdat het gezamenlijk ondernemen er te weinig uitkwam. Te veel op mij neerkwam. Zo ervaarde ik het in ieder geval.

Ik heb er in ieder geval heel veel van geleerd! Ga nu heel anders om met collega-ondernemers die een keer willen netwerken om een samenwerking op te zetten. Ik heb nu een gefundeerd, kort maar krachtig lijstje van randvoorwaarden die ik stel aan toekomstige partners van Teams die werken. Reden in ieder geval om om dit jaar anders uit te bouwen en te gaan samenwerken met Susanne de Klerk: onze nieuwe office-manager. En reden om praktische businesscoaching te zoeken bij Thijs van Halewijn voor de uitbouw van Teams die werken.

Terug naar jou: heb je interesse om met ons te bouwen aan jullie beste team voor 2020? En met ons dé vragen te stellen die daarbij het behulpzaamst zijn?

Zoals bijvoorbeeld deze:

  • Waarom is punt X gelukt en hoe kunnen we daar meer van doen?
  • Waarom ging punt Y de mist in? Hoe kunnen we daarvan leren en het in 2020 wel laten slagen?
  • Wat zijn onze doelen, hoe ziet ons gezamenlijk beeld van de tussenstappen er dan eigenlijk uit?
  • Welke supporters kunnen ons ondersteunen bij het bereiken van deze doelen?
  • Welke belofte doen we hierin aan elkaar?

In onze maatwerkaanpak combineren we de beste methodes met elkaar. Zoals Best Year Yet, Appreciative inquiry, Oplossingsgericht werken en Reteaming. Ik geef je graag meer tips van de sluier. 

Als je zin hebt om 2020 te starten met een team dat er nog meer zin in heeft én lekker wil en kan werken, plan dan hier een afspraak in voor een vrijblijvend telefoongesprek. Ik praat er graag een keer met je over door!

Hartelijke groet,
Philip